Det jødiske museum

Det jødiske museum


Dansk Jødisk Museums udstilling er en bred fortælling om jødisk liv i Danmark igennem 400 år, og præsenterer en udvalgt del af museets egen samling.
Arkitekturen: 
Vartegnet og konceptet for museet er det hebraiske ord Mitzvah, som både kan fortolkes som ”forpligtelse”, ”dybfølt reaktion”, ”engagement” og ”god gerning”. Ordet Mitzvah står for den generelt positive jødiske erfaring i Danmark og den særlige oplevelse af at blive reddet, og er også blevet en del af museets logo. Som besøgende træder man ind i en udstilling, som er et uudgrundeligt og udtryksfuldt landskab. Den lyse træbeklædning på væggene er en hentydning til de nordiske omgivelser, mens de skrånende gulve giver mindelser om søgang, og lysbånd skærer sig ind i murene som endnu en reference til Mitzvah. Hver enkelt besøgende oplever rummet med alle sanser og på sin egen måde. Museet er bygget ind i et eksisterende historisk rum og indgår på denne måde i en unik sammenhæng. Galejhuset blev bygget i begyndelsen af det 17. århundrede af Christian IV. Da Det Kongelige Bibliotek blev opført i 1906, lod man Galejhuset indgå i den nye bygning, og i slutningen af det 20. århundrede blev bygningen igen forandret under ombygningen af Det kongelige Bibliotek og etableringen af Diamanten. Nu er museet blevet en ny fase i denne bygnings fascinerende udvikling. Rummet og ændringen af dets funktioner gennem knapt et halvt årtusinde er udtryk for en udsædvanlig kontinuitet. Samtidig afspejler de mange lag i bygningen på en slående måde, at der også er mange lag i dansk jødisk historie.
Udstillingen er blevet til i tæt dialog med Daniel Libeskinds museumsarkitektur – den er ét rum, hvis rummelighed udforskes her. Et andet rum er det danske, og et tredje er det jødiske..

Ændringer af mødegange kan forekomme undervejs i forløbet.

  • MødegangDatoTidSted
  • 109.10.201710:00 - 11:15
Holdnr.
172-124
Dato
09.10.2017
Ugedag
mandag
Tidspunkt
Kl. 10:00 - 11:15
Underviser
Ikke oplyst
Adresse
Ikke oplyst
Lokale
Holdtimer
2,00
Mødegange
1
Pris (DKK)
Gratis
Almen
 
Gratis
Pensionist
 
Gratis
Ledige
 
Gratis
Efterlønner
 
Gratis
Pens. Lyngby